توکن چیست؟

توکن چیست؟

توکن چیست؟

به طور کلی می توان گفت که از نظر فنی، نام دیگر ارزهای دیجیتال یا ارزهای رمز نگاری شده، توکن،  می باشد که البته معانی مخصوص دیگری نیز دارد که به شرح زیر است:

  • به کل ارزهای رمز نگاری شده به جز بیت کوین و اتریوم توکن گفته می شود گرچه آنها نیز از نظر فنی توکن می باشند.
  • به دارایی های دیجیتال خاصی که بر روی بلاکچین دیگر ارزها اجرا می شوند، توکن گفته می شود.

توکن را مانند هر ارز دیگری می توانید معامله و نگهداری کنید. توکن ها دارای طیف وسیعی ازعمکردهای قابل توجه همچون کمک به مبادلات دیفای (امور مالی غیر متمرکز) تا فروش موارد نایاب در بازی های کامپیوتری می باشند.

قطعا کلمه توکن را در ارزهای دیجیتال زیاد می شنوید. در واقع، ممکن است بیت کوین را به عنوان یک «توکن رمزنگاری» یا چیزی شبیه به آن توصیف کنید، زیرا از نظر فنی همه دارایی های رمزنگاری شده را می توان به عنوان توکن نیز توصیف کرد.اما این کلمه دو معنای خاص دارد:

 

  1. «توکن» به هر ارز دیجیتالی غیر از بیت‌کوین و اتریوم اشاره دارد. از آنجایی که بیت کوین و اتریوم تا حد زیادی دو ارز دیجیتال بزرگ هستند، داشتن کلمه ای که با آن سکه های دیگر را معرفی کنیم ، مفید است. کلمه دیگری که ممکن است تقریباً به همین معنی بشنوید “آلت کوین” است.

 

  1. معنای دیگر «توکن» مفهومی حتی خاص‌تر دارد، که عبارت است از دارایی‌های رمزنگاری‌شده که روی بلاکچین یک ارز دیجیتال دیگر اجرا می‌شوند. در حالی که ارز دیجیتالی مانند بیت کوین، بلاک چین اختصاصی خود را دارد، توکن‌هایی مانند Chainlink و Aave بر روی یک بلاک چین موجود، معمولاً اتریوم، اجرا می‌شوند یا از آن استفاده می‌کنند.

توکن‌های دسته دوم به برنامه‌های غیرمتمرکز کمک می‌کنند تا همه چیز از نرخ بهره خودکار گرفته تا فروش املاک مجازی را انجام دهند. اما آنها را می توان مانند هر ارز دیجیتال دیگری نگهداری یا معامله کرد.

 

اهمیت توکن ها

درک برخی مفاهیم رایج توکن مهم است به عبارتی دیگرعلاوه بر تعاریف کلی که در بالا ذکر شد، دسته‌هایی از دارایی‌های رمزنگاری شده نیز وجود دارند که دارای توکن هایی با نام اختصاصی خود هستند در زیر چند نمونه از آن ها بیان شده است:

توکن‌های DeFi

این توکن ها در سال های اخیر پدید آمده و دنیای جدیدی از پروتکل‌های مبتنی بر ارز دیجیتال هستند که تولید سیستم های مالی سنتی (وام دادن و پس‌انداز، بیمه، تجارت) هدف آن ها است. این پروتکل‌ها توکن‌هایی صادر می‌کنند که عملکردهای مختلفی را انجام می‌دهند، اما می‌توانند مانند هر ارز دیجیتال دیگری معامله یا نگهداری شوند.

توکن‌های حاکمیتی

توکن‌های تخصصی DeFi می باشند که به دارندگان اجازه می‌دهند درباره آینده یک پروتکل که هیئت مدیره یا هیچ مرجع مرکزی دیگری ندارند، نظر بدهند. برای مثال، پروتکل محبوب پس انداز «Compound»، برای همه کاربران یک توکن به نام COMP صادر می کند که به دارندگان اجازه می دهد در مورد نحوه ارتقاء Compound رای دهند و در صورتی که COMP بیشتری داشته باشید، حق رای بیشتری دارید.

 توکن‌های غیرقابل تعویض (NFT)

NFTها حق مالکیت یک دارایی دیجیتال یا یک دارایی در دنیای واقعی می باشند که با استفاده از آن ها کپی و اشتراک‌ آثار دیجیتالی دشوار است. می توان از NFT ها برای انتشار تعداد محدودی از آثار هنری دیجیتال یا فروش دارایی های مجازی منحصر به فرد مانند موارد کمیاب در یک بازی ویدیویی استفاده کرد.

 توکن‌های امنیتی

توکن‌های امنیتی نوع جدیدی از دارایی‌ها هستند که هدف آن‌ها معادل سازی اوراق بهادار سنتی مانند سهام و اوراق قرضه با ارزهای دیجیتال رمز نگاری است. از این توکن ها جهت فروش سهام یک شرکت (سهامی که از طریق بازارهای معمولی فروخته می شود)
یا سایر شرکت ها (به عنوان مثال، املاک و مستغلات) بدون نیاز به کارگزاراستفده می شود. برطبق گزارش ها شرکت‌های بزرگ و استارت‌آپ‌ها در حال بررسی توکن‌های امنیتی به عنوان جایگزینی بالقوه برای سایر روش‌های جمع‌آوری سرمایه می باشند.